top of page

9 Tips voor het organiseren van een circusfeest!

1. Als je de kinderen uitnodigt, kun je al vragen om verkleedkleding aan te doen. Misschien hebben sommigen een clownspak of dierenpak. Anderen kunnen sportkleding aan doen zodat ze makkelijk veranderen in sterke man (of vrouw) of nette kleding voor een goochelaar.

2. Een leuke uitnodiging maak je makkelijk door een Circustent of ouderwets Circusticket uit te printen en op de achterkant de informatie te schrijven.

verhuur circusmateriaal, De CircusKoffer

3. Een speurtocht is altijd een fijn moment waarop kinderen even lekker kunnen uitrazen. Dat kan ook bij een circusfeestje. De toegangskaartjes voor de voorstelling zijn weggevlogen. Die moeten natuurlijk teruggevonden worden. Bij ieder spel dat onderweg gespeeld wordt, krijgen de kinderen weer een kaartje terug.

4. Richt een schminkhoek in. Hang hier leuke schminkvoorbeelden bij een spiegel en leg schmink klaar. Gedurende het feestje kun je telkens een ander kind schminken. Hier kun je ook een kledingrek neerzetten met bijzondere verkleedkleding en accessoires.

5. Is het mooi weer? Zet dan een partytent op in de tuin en hang wat rode doeken aan de voorzijde. Dit wordt de circuspiste waar straks de voorstelling zal zijn. 

6. Niet ieder kind vindt elk onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar de kinderen die de drukte even niet aankunnen of kinderen die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje)

7. Een lekker hapje voor tussendoor. Van eierkoeken en suikerglazuur kun je een clowns gezicht maken. Voor de ogen, de neus en de mond gebruik je snoepjes.

8. Voor een rustig moment tijdens het feestje kan je clownshoeden knutselen of laat je de kinderen een poster en toegangskaartjes maken voor de voorstelling

9. Maak van alle geoefende dingen een aantal kleine acts. Nodig de ouders wat eerder uit zodat ze naar een voorstelling kunnen komen kijken. Of maak een film van de voorstelling wanneer het niet mogelijk is de ouders uit te nodigen

bottom of page